Mi a különbség a töltött és a normál ágynemű között?

Régen még csak tollpárnákkal és paplanokban aludtak az emberek, manapság azonban lényegesen szélesebb a választék az ágyneműk területén. Számtalan forma és kialakítás közül válogathatunk, de még méret és töltet szempontjából is vannak eltérések. Az ágy kiegészítőnek osztályzása a töltet alapján történik, így könnyebben el tudjuk dönteni, hogy melyiket milyen évszakban használhatjuk.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mi a különbség a töltött és a normál ágynemű között.

Töltött vagy normál ágynemű?

Életünk nagyjából harmadát alvással töltjük, így nagyon nem mindegy, hogy milyen ágyban hajtjuk álomra a fejünket. Egy kutatás szerint nagyjából minden második ember küzd alvászavarokkal, amelynek kiváltó oka főként a stressz. Ahhoz azonban, hogy pihentetően tudjuk aludni, fontos, hogy megfelelő minőségű ágynemű kerüljön az alvóhelyre.

Milyen anyagból készült ágyneműt válasszunk?

Fontos a jó alapanyag, hiszen a gyenge minőségű ágyneműk sokkal gyorsabban kifakulhatnak, de könnyebben ki is nyúlnak, majd anyaguk elvékonyodik és lyukassá válik. Az alvásaink során ráadásul nagyjából egy liter vizet veszítünk, így jó, ha az textil ezt be tudja szívni és el tudja azt párologtatni, hogy ne fázzunk meg olyan könnyen. Ez főként a kicsiknél fontos szempont, hiszen ők sokkal gyorsabban meghűlhetnek, főleg, ha egész éjszaka vizes ágyneműben fekszenek.

Míg a normál ágynemű önmagában nem mintás, huzatot szükséges rá húzni, addig az ovis töltött változat színes, figurákkal ellátott és nem utolsó sorban nem kell hozzá külön ágyneműhuzatot vásárolnunk. Könnyedén moshatóak és gyorsan is száradnak, így akár másnap vissza is vihetjük az óvodába. Ezzel szemben a pehelypaplanok nagyon kényelmesek és puhák, viszont pontosan ezért sokkal nehezebben tisztíthatóak és még nehezebben száradnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a textília kiválasztásánál ne az esztétika döntsön, hanem egészségügyi szempontoknak is feleljen meg a termék. Ezzel biztosíthatjuk az ovis számára a nyugodt és hosszú alvást.

Töltött ovis ágynemű

Egy bárányos, kutyás vagy autós töltött ovis ágyneműnek minden gyermek örülne. A mintás paplanok nagy előnye, hogy ezekre már nem szükséges külön huzatot húzni, hiszen már önmagukban is egyedinek számítanak. Ezek töltete általában üreges alvószál, fedő anyaguk pedig pamut, így puha érzést biztosít az ovis számára.

Töltött ovis ágynemű vásárlása

Önmagában mintás, töltött, de még steppelt ovis ágyneműt is beszerezhetünk az interneten. A színes, egyedi mintákkal rendelkező termékek puha és optimális meleget biztosítanak a kicsik számára. A webshopok széles kínálattal várják az érdeklődő szülőket, akiknek a vásárlást követően gyorsan házhoz is szállítják a terméket.

Összegezve

Az ágynemű kiválasztására tehát nagy hangsúlyt kell fektetni. Az töltött ovis ágyneműk nagy előnye, hogy már önmagukban is mintásak, így nem szükséges hozzájuk huzatot vásárolni. Nem utolsó szempont az sem, hogy nagyon könnyen tisztíthatóak és még annál is gyorsabban száradnak. Ennek hatására akár másnap vihetjük is vissza az intézménybe, hogy a gyerkőc nyugodtan és hosszan alhasson a délután folyamán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s