Google első oldal – Top10

google-elso-seoKeresőszempontok

Egy weboldal építésénél, tartalmának kialakításánál figyelembe kel venni a keresőszempontokat, el kell érni, hogy a szájt keresőbarát legyen, illetve el kell érni, hogy meglegyen a honlaptartalom relevanciája a választott kulcsszavakra nézve.
Ha a honlapot értékelve a Google nem tekinti úgy, hogy a megadott kulcsszavakra nézve fontos, jelentős, értékes lenne, nem sorolja előre.

A Google kereső számára be kell bizonyítani:

  1. hogy ez a honlap a választott kulcsszavakkal kapcsolatban fontos, értékes, hiteles (azaz releváns) tartalommal rendelkezik és ez a tartalom keresőbarát formában jelenik meg
  2.  hogy ez a tartalom jobb, fontosabb, értékesebb, relevánsabb mint annak a száz meg száz honlapnak a tartalma, amelyek jelenleg megelőzik a találati listán.

Google első oldal: a legtöbb internetes böngésző innen választ árut, szolgáltatást, innen merít infót. A top helyezés honlapoptimalizálás és linképítés révén érhető el.

Az első Google-oldal jelentősége

abban áll, hogy a magyar weben böngészők cirka 79 %-a a TOP10-ben megjelenő weblapokról választ szolgáltatót, rendel terméket, két fel szakértőt, indít online tranzakciót, szerez be információt, vásárol használt laptopot alkatrésznek, választ webáruházat. Alig 10 %-uk teszi ugyanezt a második 10-esben megjelent oldalakon, így a harmadik táblára alig jut 4-5 % –  és böngészőben keresők 95 %-a soha nem jut túl a top30-on akkor, ha vásárlásról, megbízásról, rendelésről van szó. Az első 10-ben megjelent weblapoknak tehát, ahogy mondani szokás, brutálisan nagy előnye van a hátrébb szereplőkhöz képest. Behozható ez a hendikep?

Weboldal optimalizálás

Google keresőszempontok: a honlap formailag keresőbarát és a honlaptartalom tematikusan adekvát, releváns legyen az előre választott kulcsszavakra nézve!

Forrás: Google első oldal – Top10